2017 NDS Edebiyat Ödülleri Bahar Aslan ve Melisa Kezmez’in

2017 NDS Edebiyat Ödülleri

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve NDS mezunları tarafından her yıl düzenlenen “NDS Edebiyat Ödülü” bu yıl Bahar Aslan’a verilirken, Melisa Kesmez ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve NDS Mezunları tarafından 2009’dan bu yana düzenlenen NDS Edebiyat Ödülleri dönüşümlü olarak bir yıl Türkçe bir esere, bir yıl Fransızcadan çeviri bir esere veriliyor. Bu yıl Türkçe eser kategorisinde verileceğini bildiğimiz NDS Ödülü, Bahar Aslan’ın “Moskova Defteri” adlı öykü kitabına verildi. Mansiyon ödülünü ise Melisa Kesmez’in “Bazen Bahar” adlı öykü kitabı aldı.

Moskova DefteriBazen Bahar2014’te yayımladığı Moskova Defteri’nde Rusya’da gözlemlediği Türk yerleşimlerinin öyküsünü anlatıyor Aslan. Yabancı ülkede yaşamanın zorlukları, çalışma koşullarının sertliği gibi meselelerin yanında memleket özlemine de değiniyor. Yazarın şiirsel, samimi üslubunu ressam Atilla İlkyaz’ın çizimleri tamamlıyor kitapta. Moskova Defteri, yazarına 2017 NDS Edebiyat Ödülü’nü kazandırdı.

Atları Bağlayın Geceyi Burda Geçireceğiz’den sonra okurunu 2015’te Bazen Bahar’la sevindirdi Melisa Kesmez. “Hayat, bazen bahar…” diyerek anlattığı on öyküsünde, arzuları, sevinçleri, korkuları, insana dair her durumu ince ince işledi. Yarım kalmışlıkları ya da yeniden başlangıçları kimi zaman bir çocuğa bazen bir kadına dillendirdi. Sel Yayınları’ndan çıkan eser, 2017 NDS Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin