Latin Amerika’nın önemli besteci ve gitaristleri arasında gösterilen Perulu Andrés Prado, ‘Trio Andrés Prado’ (Andrés Prado Üçlüsü) isimli grubuyla 28 Kasım’da İstanbul’da olacak. Konser, Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi ve Peru Büyükelçiliği iş birliğiyle İstanbul Cervantes Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecek.
1971 doğumlu sanatçı, Latin Amerika’nın zengin kültürel unsurlarından oluşan müzik geleneğini, kendi seyahatlerindeki deneyimlerinden esinlenerek ürettiği ezgilerle buluşturarak; caz ve Flamenko’nun yanı sıra Bolivya’nın Saya’sı, Arjantin’in Tango ve Milango’su, Brezilya’nın Sambası ve Afro-Peru ritimleriyle müzikal bir şölen yaşatacak.
Peru halk müziği, Latin Amerika gitarı ve caz alanında uzmanlaşan Andrés Prado, Lima’da Ulusal Müzik Konservatuvarı, Buenos Aires’te Avellaneda Popüler Müzik Okulu ve Londra’da Trinity College of Music’te öğrenim görmüştür. Besteleri ülkesinde büyük beğeniyle kabul görmüş ve Peru Ulusal Arşivleri tarafından arşivlenmiştir.
Konserleri, dinleyicileri tarafından genellikle ‘şiirsel’ yorumuyla değerlendirilen sanatçının, 28 Kasım Salı günü saat 19:30’da Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi’nin konser salonunda ücretsiz olarak sergileyeceği performansının programı ise şöyle:
Eser: Chincha
Eser: Tango
Eser: Vals Landó
Eser: Luna luna
Eser: El carretillero
Eser: El Arpa de Noé
Eser: Zamba 1
Eser: Las vacas locas
Eser: Tango Andrés
Eser: Marineras
Eser: Nostálgico
Eser: Saya Chinchana