Kelebekler fırtınaya yol açar değil, yol açabilir!
Gümüşlük Akademisi “XI. Kozmos’tan Kaos’a Atölye Çalışması’” etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Eylül ayının ilk haftasında, 07- 10 Eylül tarihleri arasında Prof. Dr. K. Gediz Akdeniz’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinliğin programı açıklandı ve bu doğrultuda etkinlik, konuk konuşmacıların da katkıda bulunacağı dört alt atölyeden oluşacak.
Her bir atölye için seçilen başlıklara göre:
Atölye I çalışmasında Karmaşıklık Bilimi ve Kaotik Farkındalık Simülasyon Teorisi tanıtılacak.
Atölye II’de Kaos Teorisi, Karmaşıklık Bilimi ve Kaotik Farkındalık Simülasyon Teorisi ekseninde dünya ve Türk sinemasından seçilen örnek filmler konuşulacak.
Atölye III’de ise Kaos Teorisi, Karmaşıklık Bilimi ve Kaotik Farkındalık Simülasyon Teorisi temelinde Türk edebiyatından seçilen roman örnekleri üzerinde durulacak.
Toplumsal hareketlerin protest niteliği ve mülteci hareketleri üzerinden ‘Zuhur’ (Yeni Anarşi) okumalarının yapılacağı Atölye IV ile de etkinlik sonlanacak.
7 Eylül Perşembe günü saat 15.15 itibarıyla açılışı yapılacak etkinliğin ‘Kaos Teorisi, Karmaşıklık Bilimi ve Kaotik Farkındalık Simülasyon Teorisi’ başlıklı ilk atölyesi aynı gün saat 15.30 ile 17.30 arasında, sonraki atölyelere teorik manada bir giriş yapma amacıyla Gediz Akdeniz tarafından gerçekleştirilecek.
Ardından saat 17.30 – 18.30 arasında “Taş ve Kütük Manifestosu’nda Kopuştaki Özgürlük-2” başlığıyla Ülkü Başsoy, 18:30-20:00 arasında ise “Holografik Evren ve Simülasyon Argümanı” başlığıyla Tufan Güven atölye çalışmasında bulunacak.
Etkinliğin diğer günlerinde ise atölyeler bu program dahilinde devam edecek:
08 Eylül Cuma 2017
15:00-17:00 Atölye II: Örneklerle Romanlarda ve Şiirde Kaos, Karmaşıklık ve Simülasyon*. Gediz Akdeniz
17:00-18:30 “Ara Yollar” Gül Ilgaz, Çağdaş Sanatçı
18:30-20:00 “Öteki Caz” Korhan Argüden, Müzisyen-Caz Tarihçisi
09 Eylül Cumartesi 2017
14:30-16:30 Atölye III: Örneklerle Sinemada Kaos, Karmaşıklık ve Simülasyon**
Gediz Akdeniz
16:30-17:30 “Kaotik İlişkilerin Karmaşıklık Dansı” G. Çiğdem Yalçın, İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü
17:30-18:30 “Her Şeyi Karmaşıklaştırabilen Soyut Şiirler” Rengin Özesmi, Şair
18:30-20:00 Atölye IV: Gediz Akdeniz eşliğinde Toplumsal hareketlerin protest niteliği üzerinden ‘Zuhur’ (Yeni Anarşi-Toplumsal Evrim) okumaları yapılacak ve kendinden örgütlenme, dayanışma pratikleri hakkında tartışılacak.
10 Eylül Pazar günü ise 11.00 -13.00 saatleri arasında atölye tartışmaları yapılacak ve etkinlik sona erecek.
Atölyeler esnasında ise Araba Sevdası, Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Mai ve Siyah, Kürk Mantolu Madonna, Sessiz Ev, Kara Kitap, Benim Adım Kırmızı, Sevgili Arsız Ölüm, Tutunamayanlar, Buzdan Kılıçlar, Kara Kefali ve Elde Var Sıfır romanları ile Dövüş Kulübü, Mavi Kadife, Bıçak Sırtı, Maç Sayısı, Miras, Paramparça Aşklar ve Köpekler, Siyah Kuğu, Avatar, Çırak, Sınırda, Mahalle, Taş, Şen Köfteci ve Osman Pazarlama filmleri örnek olacak seçilecektir.
Kayıt ve iletişim için ise info@gumuslukakademisi.org adresi size yardım edecek.